ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні із Польщею протестувальники і поліція зупиняють українські автобуси

Андрій Котенський

|

Польські фермери та поліція почали зупиняти пасажирські автобуси, які виїїзджають із Польщі і прямують до Польщі. Українців тримають на кордоні без жодних пояснень. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

У затриманих автобусах жінки з дітьми, а також наші військовослужбовці, які повертаються або їдуть на навчання.

«Із заблокованого польського кордону надходять неприємні новини. Протестувальники та поліція зупиняють автобуси, які прямують до Польщі та з Польщі. Пасажирів тримають без будь-яких пояснень», – повідомив Олександр Кубраков.

Урядовець наголошує, що: «ці дії є неприпустимими стосовно громадян України під час війни в Україні. Пасажирами таких автобусів є жінки з малолітніми дітьми, соціально незахищені верстви населення, військовослужбовці, які повертаються або їдуть на навчання, та транзитні люди. Спроба зробити їх заручниками протесту виглядає недоречною для цивілізованого світу».

Раніше Львівський портал повідомляв, що польські фермери заблокували рух вантажівок з України у напрямку Польщі на двох пунктах пропуску: «Угринів» та «Устилуг».

Нагадаємо, що у п’ятницю, 1 березня, на переході Краківець-Корчова польська поліція на дві години заблокувала українських водіїв.

Як відомо, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». 11 лютого польські фермери, які блокували дорогу висипали українське зерно на дорогу.

20 лютого польські фермери посилили протести поблизу ПП «Медика-Шегині». Протестувальники перекрили залізницю, а крім того розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

В ніч на 25 лютого в Польщі сталося наймасштабніше пошкодження української агропродукції – на залізниці розсипали 160 тонн українського зерна.

27 лютого знімальну групу журналістів Української правди затримали польські правоохоронці неподалік від польсько-білоруського кордону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *