ОСТАННІ НОВИНИ

Україна проводить консультації з регуляторами ЄС та США щодо відкриття повітряного простору

Ольга Денисяка

|

Україна подає заявки до Європейських та Американських безпекових регуляторів для підтвердження плану щодо відкриття повітряного простору Про це повідомив Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на формі «Україна. рік 2024», передає Економічна правда.

Кубраков зазначив, що Україна веде консультації з Американськими та Європейськими регуляторами безпеки повітряного простору щодо підтвердження плану відкриття повітряного простору України

«Складний процес, але перші формальні кроки Україна робить вже зараз, саме в ці тижні ми подаємо офіційні заяви оцінку ризиків до відповідних регуляторів», – зазначив міністр.

При цьому, терміни відкриття не називають, звертаючись до надвисокої складності питання гарантування безпеки.

«Нам важливо щоб Американські та Європейські регулятори підтвердили наш алгоритм дій», – додав Кубраков.

Як повідомляв Львівський портал, ще восени 2022 року Мінінфраструктури розглядало саме Міжнародний аеропорт імені Данила Галицького у Львові як перший в Україні, що може відновити свою роботу при наявності гарантій безпеки.

Влітку 2023-го Львівської ОВА Максим Козицький заговорив про можливість відновлення роботи аеропорту у Львові як гуманітарного коридору за координації Євросоюзу. Втім дотепер львівський аеропорт не працює.

Ірландський лоукостер Ryanair анонсував повернення в Україну протягом восьми тижнів після відкриття авіапростору та заявив про готовність інвестувати близько 3 млрд доларів в авіагалузь.

Очільник Ryanair також говорив, що лоукостер повернеться в Україну тоді, коли європейська влада визнає польоти безпечними. Розпочати авіакомпанія планувала з відновлення рейсів, щоб потім перейти вже до відкриття баз у Києві, Львові та Одесі.

Як відомо, після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року повітряний простір над Україною терміново закрили. Жоден цивільний аеропорт не працює дотепер.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *