ОСТАННІ НОВИНИ

Лоукостер Ryanair анонсував повернення в Україну

Наталя Дуляба

|

Ірландський лоукостер Ryanair планує повернутися в Україну протягом восьми тижнів після відкриття авіапростору та інвестувати близько 3 млрд доларів в авіагалузь. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

20 липня в Україну прибув головний виконавчий директор авіакомпанії Ryanair Майкл О’Лірі. Під час офіційних зустрічей в уряді він представив інвестиційний план із відновлення української авіаційної галузі.

План передбачає повернення Ryanair протягом 8 тижнів після відкриття повітряного простору над Україною. З головних українських аеропортів лоукостер хоче виконувати 600 рейсів щотижня. Таким чином українці знову зможуть мати доступ до найнижчих цін на авіаквитки в Європі.

Крім того, авіакомпанія запланувала базування у трьох головних аеропортах України до 30 нових літаків Boeing 737 MAX. Їхня вартість становить понад 3 мільярди доларів.

«Ryanair була другою за величиною авіакомпанією в Україні до незаконного російського вторгнення в лютому 2022 року. Після того, як це вторгнення буде успішно відбито, і небо над Україною знову відкриється, Ryanair повернеться в Україну, з’єднавши основні аеропорти України більше ніж із 20 столицями ЄС. Ми тісно співпрацюємо з українським урядом, щоб відбудувати українську авіацію, промисловість та економіку», – наголосив головний виконавчий директор Ryanair Group Майкл О’Лірі

Також авіакомпанія Ryanair хотіла б відкрити щоденні внутрішні рейси між Києвом, Львовом і Одесою, щойно ці аеропорти зможуть їх обслуговувати.

Загалом протягом перших 12 місяців після повернення Ryanair готова запропонувати понад 5 мільйонів місць до та з України та в межах країни.

«Ключовим в умовах війни для нас залишається збереження придатності авіаційної інфраструктури та кваліфікації персоналу. У той же час відновлення польотів буде можливим, як тільки дозволить безпекова ситуація. Проте вже зараз ми працюємо над рішеннями та інвестиційними планами, які дозволять швидко запустити літаки. Вдячний за лідерство у відновлення нашої авіагалузі, конкретні пропозиції та рішення компанії Ryanair – відданому партнеру України», – прокоментував віцепрем’єр-міністр з питань відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, до великої війни Ryanair перевозив близько 2 мільйонів пасажирів з України і літав із Києва, Львова, Одеси, Харкова, а також планував відновити польоти з Херсона.

Цьогоріч у квітні очільник Ryanair говорив, що лоукостер повернеться в Україну тоді, коли європейська влада визнає польоти безпечними. Розпочати авіакомпанія планує з відновлення рейсів, потім перейде вже до відкриття базам у Києві, Львові та Одесі.

Повітряний простір над Україною закрили у день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 24 лютого 2022 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *