ОСТАННІ НОВИНИ

Україна як ніколи раніше близька до НАТО, – Рютте

Наталя Дуляба

|

Новопризначений генеральний секретар НАТО Марк Рютте, прибувши із першим офіційним візитом на цій посаді саме до Києва, заявив, що Україна як ніколи раніше наблизилась до Північноатлантичного альянсу. Про це він сказав на спільній пресконференції з президентом Володимиром Зеленським.

Марк Рютте наголосив, що прибув до Києва на початку свого мандату, аби продемонтувати українцям, що НАТО стоїть з Україною. Він також додав, що потрібно зробити все, аби Україна перемогла у війні.

«Ваша безпека важлива для нас, ваша боротьба за свободу віддзеркалює наші основні цінності та принципи», – сказав він.

При цьому високопосадовець повторив офіційне формулювання НАТО про те, що шлях України до альянсу є незворотним.

«Україна як ніколи раніше близька до НАТО… Все, що роблять країни-члени, вся допомога, яку отримує Україна, зокрема й реформи і створення командування НАТО для координації надання безпекової допомоги, все це якраз і допомагає побудувати місток до її членства. Україна стане повноправним членом НАТО, я з нетерпінням чекаю на цей день», – наголосив Марк Рютте і додав, що Росія не має на це жодного вето.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський підкреслив, що Україна прагне вступити до НАТО й хоче отримати відповідне запрошення.

Нагадаємо, 3 жовтня до Києва прибув новий генсек НАТО Марк Рютте, який досі був прем’єром Нідерландів. Це є його перший офіційний візит на новій посаді.

Додамо, напередодні західні ЗМІ писали, що президент США Джо Байден, який очолюватиме країну ще декілька місяців, наостанок своєї каденції може змінити думку щодо вступу України до НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *