ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський аеропорт можуть відкрити у межах гуманітарного коридору, – ОВА

Ольга Денисяка

|

Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького може відновити свою діяльність як гуманітарний коридор. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Ми обговорили можливість відкриття львівського аеропорту. Це одна з важливих речей, яку ми дуже чекаємо. Ми надіємося, що так як наразі є зерновий коридор, може бути і гуманітарний, забезпечений Європейським Союзом», – сказав Козицький.

Водночас очільник Львівської ОВА зазначив, що завдяки програмі від ЄС збільшать кількість пунктів пропуску в області, а також покращать автомобільну та залізничну інфраструктуру.

Раніше повідомлялось, що Аеропорт «Львів» може першим відновити польоти в Україні. Мінінфраструктури розглядає аеропорт «Львів» як перший для відновлення роботи за наявності гарантій безпеки. Технічно для відновлення роботи аеропортів в Україні необхідно до двох тижнів, проте практично це можна зробити лише за гарантованої безпеки

Як відомо, в ніч на 24 лютого 2022 року терористична Росія розпочала повномасштабну війну і обстріли мирних міст України, через це відбулося термінове закриття повітряного простору України для цивільних літаків з/до Львова скасовали всі рейси.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *