ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд зібрався у Львові на виїзне засідання. Деталі

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 23 лютого, Кабінет Міністрів України проводить виїзне засідання у Львові. Ключове питання – блокада на кордоні з Польщею. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Сьогодні проводимо виїзне засідання уряду. На доручення президента працюємо у Львівській області. Серед ключових питань – це ситуація з блокадою на кордоні. Готуємо чіткі кроки та конкретні пропозиції. З польською стороною плануємо провести прагматичний діалог і готові до розумних компромісів», – відзначив глава уряду.

Водночас він анонсував рішення про відкриття нового пункту пропуску на кордоні з Угорщиною – «Велика Паладь – Надьгодош». Він буде працювати для пасажирських автомобілів, що допоможе зменшити черги та прискорить перетин кордону для українців.

Крім того, роботу розширить ще один пункт пропуску на кордоні з Угорщиною – «Лужанка – Берегшурань». Відтак ним зможуть виїжджати порожні вантажівки без обмежень у вазі, а також рухатися пасажирські та вантажні автомобілі з максимальною вагою до 7,5 тонн.

Додамо, що з візитом до Львова 23 лютого також прибули президент Володимир Зеленський та прем’єрка Данії Метте Фредеріксе.

Як повідомляв Львівський портал, польські фермери відновили блокаду на кордоні з Україною 9 лютого. При цьому люди вже кілька разів висипали українське зерно на дорогу чи залізничні колії.

Згодом протестувальники заблокували рух навіть пасажирських автобусів й легкових авто через пункти пропуску. Втім проїзд цього типу транспорту невдовзі відновили.

Генеральна консулка Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич засудила дії польських фермерів на кордоні. Вона попросила пробачення в українців, вказавши, що не вірить у те, що це справа рук «справжніх» її співвітчизників.

21 лютого президент України Володимир Зеленський запропонував польському президенту Анджею Дуді й прем’єр-міністру Дональду Туску зустрітися на кордоні з Україною. У Польщі підтримали цю ідею, але вважають за доцільне побачитись не на кордоні, а у Варшаві чи Жешуві.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *