ОСТАННІ НОВИНИ

Блокада кордону з Польщею. У трьох пунктах відновлено пропуск легковиків і автобусів

Андрій Котенський

|

Польські аграрії продовжують блокувати шість пунктів пропуску на кордоні з Україною. Водночас у ПП «Рава-Руська», «Устилуг», і «Угринів» почали пропускати пасажирський транспорт.

За даними Державна прикордонної служби України, польські страйкарі послабили обмеження руху біля кордону з Україною.

Зокрема, відновився рух легкових автомобілів та автобусів через пункт пропуску Гребене – Рава-Руська. Протестувальники також висловили готовність щогодини пропускати по 1 вантажівці в обох напрямках.

Також учасники акції протесту готові пропускати незначну кількість транспорту через пункт пропуску Зосін – Устилуг. Зокрема, вони планують кожні 30 хвилин пропускати по 5 легкових автомобілів в обох напрямках, щогодини по 1 вантажівці на в’їзд до Польщі й по 3 вантажівки на в’їзд в Україну. Автобуси в обох напрямках обіцяють пропускати у звичайному режимі.

Також на вечір мітингувальники розблокували рух легкових автомобілів та автобусів через пункт пропуску Долгобичув – Угринів. Водночас протестувальники мають намір пропускати щогодини лише по 4 вантажівки на вʼїзд в Україну та по 1 вантажівці – на виїзд з України.

Нагадаємо, що з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». Наступного дня фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів». 13 лютого польські фермери розпочали акцію протесту біля пункту пропуску «Корчова–Краківець».

11 лютого польські фермери висипали українське зерно на дорогу. 20 лютого польські фермери перекрили залізницю та розсипали зерно з вантажного вагону на колії.

Нагадаємо також, що професор Мацей Дущик з Центру досліджень міграції Варшавського університету повідомив, що з початком повномасштабного вторгнення рашистів в Україну, Польща прийняла сотні тисяч українських біженців, яким надали та продовжують надавати фінансову підтримку. Водночас наплив українців, які сплачують податки у Польщі, перевищив суму допомоги Польщі Україні у три рази.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *