ОСТАННІ НОВИНИ

Не пропускають автобуси та легкові авто: поляки повністю заблокували три пункти пропуску

Ольга Денисяка

|

20 лютого польські протестувальники розпочали більш жорстко блокувати рух на кордоні з Україною. Зокрема, у трьох пунктах пропуску не пропускають пасажирські автобуси та легкові автомобілі. Про це йдеться в повідомленні Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Українські прикордонники отримали від представників Прикордонної варти Польщі інформацію про плани страйкарів щодо більш жорсткого обмеження руху транспортних засобів

Зокрема, в рамках акції протесту польських фермерів:

  • «Медика-Шегині». В обидвох напрямках повністю заблоковано рух вантажівок. Термін завершення такого блокування не повідомлявся.
  • «Долгобичув-Угринів». Біля пункту пропуску протестувальники озвучили намір перекрити рух для усіх видів транспорту до 17.00 20 лютого.
  • «Зосін-Устилуг». З 13.00 по 16:00 протестувальники мають намір обмежити рух автобусів, вантажних та легкових транспортних засобів в обидвох напрямках. Обіцяють пропускати лише вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою.
  • «Корчова-Краківець». До 21.00 протестувальники планують блокувати рух усіх вантажівок на виїзд з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. При цьому, автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі в обидва напрямки зможуть рухатися безперешкодно.
  • «Гребене-Рава-Руська». Протестувальники повністю заблокували рух в обох напрямках всіх категорій транспортних засобів, крім тих, які везуть критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.
  • «Дорогуськ-Ягодин». До 19.00 організатори протесту мають намір повністю заблокувати рух вантажного транспорту в обидвох напрямках.

Нагадаємо, що з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». Наступного дня фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів». 13 лютого польські фермери розпочали акцію протесту біля пункту пропуску «Корчова — Краківець».

11 лютого польські фермери висипали українське зерно на дорогу. 20 лютого польські фермери перекрили залізницю та розсипали зерно з вантажного вагону на колії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *