ОСТАННІ НОВИНИ

Мін'юст планує конфіскувати активи ексголови Мотор Січі Богуслаєва

Маркіян Рой

|

Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду з вимогою стягнути в дохід держави активи експрезидента компанії «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють у колабораціонізмі. Конфіскувати можуть і активи одного з колишніх топменеджерів «Мотор Січі» Петра Кононенка. Про це йдеться в заяві Мін’юсту.

Мова про конфіскацію активів в межах закону Про санкції. Зокрема, Мін’юст просить конфіскувати у Богуслаєва та Кононенка такі активи:

  • більше 30 одиниць нерухомого майна (житлових, нежитлових приміщень та земельних ділянок);
  • кошти;
  • корпоративні права більш аніж 10 юридичних осіб, серед яких 100% частки у статутних капіталах ТДВ СК «МОТОР-ГАРАНТ», ТОВ «Вінницький авіаційний завод», ТОВ «Вертольоти МСБ», їх частки в статутному капіталі ТОВ ФІРМА «ЖЕКОН»;
  • майнові права, зокрема на торгівельні марки та патенти на промислові зразки;
  • вогнепальну зброю.

Наприкінці жовтня 2022 року президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства затримали за підозрою у колабораційній діяльності та пособництві РФ.

За версією слідства, посадовці незаконно постачали Росії гуртові партії українських двигунів для ударних вертольотів Ка-52, Мі-28Н і Мі-8. Схему реалізовували через три країни-посередники на Близькому Сході, в Європі і Східній Азії. Отримані двигуни росіяни масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну.

Згодом з’ясувалось, що Богуслаєв має російське громадянство з 2000 року та нерухомість у Москві. Шевченківський районний суд помістив його під варту. Також у високо посадовця арештували майна на 1 млрд грн.

В Офісі президента не виключили можливість обміну Богуслаєва на українських військовополонених.

Щодо самої «Мотор Січі», то підприємство націоналізували та призначили туди нового керівника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *