ОСТАННІ НОВИНИ

РФ обстріляла Україну виготовленими цьогоріч ракетами Х-101, – ОП

Анастасія Диняк

|

Вночі 15 серпня окупанти обстріляли Україну, зокрема, ракетами Х-101, які були виготовлені росіянами в 2023 році за допомогою іноземних мікросхем. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«В Х-101, що були випущені у квітні, є приблизно 30 іноземних мікросхем. Інформація збирається, ми працюємо з нашими партнерами, регулярно комунікуємо з ними. Уряди наших партнерів також працюють з виробниками і постачальниками мікросхем», – зазначив Єрмак.

Він також додав, що вже було запроваджено обмеження, але санкції потрібно посилювати, щоб Росія не могла отримувати критичні компоненти і виготовляти ракети.

Нагадаємо, у ніч на вівторок, 15 серпня, Росія здійснила масовану ракетну атаку по вісьмох областях України. Троє людей загинули, ще 27 постраждали. Найбільше постраждалих – у Львові.

Загалом російські окупанти випустили по Україні щонайменше 28 ракет. Збити вдалося 16 із них.

На Львівщині вдалося збити лише одну ракету, ще шість – ні. Удари прийшлись на Залізничний район Львова, а також сусідні села Ставчани й Суховоля.

У Львові було влучання у подвір’я дитсадку «Казка», вибуховою хвилею та уламками пошкоджено мінімум 100 будинків, в одному з них зруйнований дах, пожежа знищила чотири квартири. Також повибивало вікна у медколеджі «Монада», займання виникло у трьох будівлях промислового підприємства.

Міський голова Андрій Садовий заявив, що руйнування у Львові є значні, їх можна оцінити у «мільйони, навіть мільярди гривень».

Загиблих внаслідок ракетного обстрілу РФ немає, однак 15 людей отримали поранення. Згодом кількість постраждалих зросла до 19 осіб.

На ліквідацію наслідків цієї російської атаки Львів збирається виділити 20 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *