ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський зустрінеться з Байденом у Вільнюсі

Анастасія Диняк

|

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що американський президент Джо Байден зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським під час саміту НАТО у Вільнюсі. Про це пише AFP.

Так, зустріч двох президентів має відбутися 12 липня. Салліван також зазначив, що під час саміту НАТО визначить шлях реформ для України, для її подальшої можливості приєднатися до Альянсу.

«Шлях реформ для України буде розроблений, але я не можу встановити графік», – підкреслив він.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що для нього буде честю представляти Україну на саміті Північноатлантичного Альянсу, який пройдем 11-12 липня у Вільнюсі.

Також Генсек НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що президент України Володимир Зеленський візьме участь у саміті Альянсу.

Водночас, Зеленський наголосив, що не хоче їхати на саміт НАТО у Вільнюсі «задля розваги» й очікує, що Україна отримає запрошення до Альянсу й гарантії безпеки на період, поки вона не є членом НАТО.

Передісторія

Президент Володимир Зеленський висловлював думку, що на вільнюському саміті НАТО 11-12 липня Україну варто було б запросити до Альянсу. Він пропонував, аби Україна інтегрувалась за пришвидшеною процедурою, як це відбувається зі Швецією й Фінляндією.

Поміж членами НАТО тривають дискусії щодо України та рішень, які слід ухвалити на саміті у Вільнюсі.

Зі свого боку генсек Альянсу Єнс Столтенберг каже, що Україна вступить у НАТО, але після завершення війни з Росією. Президент Зеленський говорить: Україна це розуміє, але до моменту повноцінної євроатлантичної інтеграції країні потрібні дієві гарантії безпеки.

У Міноборони вважають, що на саміті у Вільнюсі Україна таки отримає алгоритм дій щодо вступу до НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *