ОСТАННІ НОВИНИ

Шпигун, який мав влаштуватись на оборонний завод у Києві, «здав» своїх російських кураторів

Наталя Дуляба

|

Двоє росіян завербували киянина для того, щоб той влаштувався на один зі столичних оборонних заводів і «зливав» їм необхідну інформацію. Після того, як українця спіймали, він передав правоохоронцям персональні дані своїх кураторів. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про співробітника Головного управління міжнародного військового співробітництва Міноборони РФ полковника Дмитра Гулія та заступника директора правового департаменту Міністерства економічного розвитку країни-агресора Віталія Техтелєва.

Встановлено, що на початку повномасштабного вторгнення вони дистанційно завербували мешканця Києва. Невдовзі чоловік отримав від них завдання – влаштуватися до однієї з оборонних компаній в столичному регіоні. Кінцевою метою агента мав бути збір і передача у Росію розвідданих.

«Таким чином російські посадовці намагались отримати секретну інформацію про наявне українське озброєння, яке надходить Силам оборони на фронт. Крім того, їх цікавили дані про наслідки російських ракетних ударів по критичній інфраструктурі Києва», – кажуть і СБУ.

У лютому цьогоріч спецслужби затримали ворожого агента. Згодом він «здав» персональні дані своїх російських кураторів.

За даними слідства, зв’язок з російськими посадовцями зрадник підтримував через месенджер. При захопленні Києва йому обіцяли лояльне ставлення.

Спійманому киянину оголосили підозру у державній зраді, а обом росіянам – у шпигунстві, вчиненому за попередньою змовою групи осіб (ч.2 ст.28 та ч.1 ст.114 Кримінального кодексу України).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *