ОСТАННІ НОВИНИ

14 жовтня «Мертвий Півень» зіграє ювілейний концерт у Львівській опері

Олег Дерев'янко

|

У понеділок, 14 жовтня, у Львівській опері відбудеться великий ювілейний концерт легендарного рок-гурту «Мертвий Півень». Своє 35-річчя на сцені культова команда обіцяє перетворити на незабутню подію для шанувальників української альтернативної музики. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Ексклюзивність цього концерту полягає у тому, що він збере на одній сцені як оригінальних учасників гурту, так і спеціальних гостей, які мали значний вплив на розвиток української музики. Серед друзів-музикантів, які прийдуть привітати поважних ювілярів зі сцени, – гурти «Очеретяний Кіт» і NAZVA та Юрко Журавель (Ot Vinta).

Ювілейний концерт «Мертвого Півня» 14 жовтня у Львові – це рідкісна можливість почути наживо пісні, які стали культовими для не одного покоління. Особливим моментом буде те, що деякі композиції будуть виконані у нових аранжуваннях струнних інструментів, а мультимедійні та візуальні ефекти перенесуть глядачів в атмосферу ранніх альбомів гурту.

«З далекого 1989 року, коли купка студентів львівського «універу» та «конси» перезнайомилася між собою на каві з конʼячком, у них був спільний знаменник: любов до гарної поезії та музики, ділиться спогадами один із засновників гурту “Мертвий Півень” Роман Чайка. Та і числівник був майже спільним люта ненависть до “совка”».

У гурті зазначили, що так десятки літ сімʼя «мертвопівнівців» розросталася. Одні відходили, або навіть відпливали, як ото скрипаль Ромко Рось, що на козацькій «Чайці» вийшов у відкрите море та світові океани, чи Ярина Якубʼяк, яка першою почала формувати у Філадельфії мертвопівнівську американську діаспору.

«Туди ж потрапив флейтист Андрій Підківка, а між пальмами Каліфорнії десь зависає гітарист Марʼян Діртин. У сімʼї Мертвий Півень із фронтменів-вокалістів за 35 літ можна було б зібрати змішаний хор: Любко Футорський, Ромко Рось, Ярина Якубʼяк, Місько Барбара та Юрко “Леннон” Рокецький. З історій концертних мандрів Півнів по Європі можна зняти хороше «роад-муві», а за десятки літ концертів по Україні у часи, коли «по радіо співали москалі», навіть Квентін Тарантіно зміг би склеїти кілька фільмів.

Кожен альбом Мертвого Півня це щось інше, ніж попередній, бо весь час півняча родина читала щось нове, співала щось нове, пізнавала нових друзів. “Вінегрет з віршів та рагу з пісень різних часів і альбомівід першої збірки “Ето” (1992 р.) у супроводі струнних – таке меню на своє 35-річчя Мертвий Півень” приготував для тих, хто розділить із музикантами вишукану музичну ювілейну вечерю. “Для всіх наших слухачів від 90-их і донині”», – наголошують у гурті.

А днями до свого 35-річчя «Мертвий Півень» презентував пісню та кліп спільно з Сергієм Жаданом «Жінка з чорним, як земля, волоссям». Режисерка відео Світлана Благітко «зашила» в кліпі відсилання до легендарного відео Півнів на пісню «Холодно» 1998 року.

Квитки на 35-річчя «Мертвого Півня» у Львівській опері 14 жовтня доступні за посиланням.

За промокодом PIVNIVOPERI надається знижка 20% на перші 50 квитків, придбані з 8 жовтня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *