ОСТАННІ НОВИНИ

Україна вже готова до контрнаступу, – Міллі

Анастасія Диняк

|

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал США Марк Міллі переконаний, що Сили оборони України вже готові до контрнаступу, зокрема, завдяки підтримці західних партнерів. Про це пише Голос Америки.

«Вони (ЗСУ – ред.) можуть як вести наступ, так і тримати оборону. Їм належить виконати значну роботу з планування, координації тощо, якщо вони проводитимуть наступальну операцію, але до наступу і оборони вони готові», – зазначив Міллі.

Генерал вважає, що після провальної спроби захопити Київ за кілька днів, Кремль наприкінці березня 2022 року вирішив обмежитися південними областями України. Зокрема, йдеться про закріплення «влади» на тимчасово окупованій території Донеччини та Луганщини, а також посилення захисту Криму.

За словами Міллі, Україна вже здійснила два успішні контрнаступи, під час яких російські війська були змушені відступити. Він додав, що протягом зими «значні території практично не переходили з рук у руки, за винятком, можливо, Бахмута».

«І тоді українці попросили нас про допомогу в нарощуванні своїх сил, для того, щоб у них була можливість проводити наступальні операції із застосуванням… механізованої бронетехніки і піхоти. Ми зробили це, але поки неясно, що з цього вийде», – підкреслив Міллі.

Нагадаємо, останнім часом у мережі активно обговорюють український контрнаступ, «зливи» секретних документів Пентагону, які нібито містили інформацію про це, а також підготовку самих російських окупантів до дій ЗСУ.

Про контрнаступ говорив і президент Володимир Зеленський, і  прем’єр Денис Шмигаль. Навіть у Пентагоні казали про контрнаступ України навесні і оцінювали, що шанс на успіх є «дуже хороший».

Зважаючи на масив інформації на цю делікатну тему в Міноборони зауважили, що ЗСУ не будуть анонсувати контрнаступ, тож закликали українців дотримуватись тиші та не заважати військовим працювати.

Зі свого боку секретар РНБО Олексій Данілов стверджував, що Україна має низку варіантів контрнаступу, проте рішення про його початок будуть ухвалювати в останній момент.

Міністр оборони України Олексій Резніков також заявив, що успіх українського контрнаступу матиме велике значення для продовження легкості підтримки з боку партнерів.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також вважає, що рішення про надання Україні, зокрема, сучасних винищувачів F-16 буде пов’язане безпосередньо з результатами контрнаступу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *