ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський про контрнаступ: росіяни ще мають час, щоб піти, інакше ми їх знищимо

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна звільнить усі свої окуповані території. Наразі російські війська ще мають час на втечу, у противному випадку вони будуть знищені. Про це 3 квітня сказав глава держави під час візиту на Чернігівщину, пише Укрінформ.

«Що стосується нашого просування вперед на фронті, я не можу сказати, коли ми будемо готові до конкретних речей. Але ми готуємося, щоб бути сильними на бою і деокупувати нашу землю. Важко сказати, як і коли це буде зроблено. Я не говоритиму про конкретні речі, тому що ми не можемо дати можливість терористам з РФ підготуватися до наших методів і кроків з деокупації. Але ми це зробимо, вони повинні знати це. У них (росіян, – ред.) ще є час піти звідти, інакше ми їх знищимо», – підкреслив Володимир Зеленський.

Зазначимо, під час візиту на Чернігівщину президент відвідав село Ягідне, де в підвалі місцевої школи окупанти майже місяць тримали мирних жителів у заручниках.

Російські війська увійшли в Ягідне Чернігівської області 3 березня 2022 року. Вони вигнали людей з їхніх домівок і зігнали до шкільного підвалу. У підвальному приміщенні площею  197 кв м окупанти утримувати понад 350 людей, серед них було 77 дітей та кілька немовлят. Наймолодшій дитині було всього півтора місяці, а найстаршому за віком заручнику – 93 роки.

Як з’ясували слідчі, через нелюдські умови утримання – відсутність достатнього простору, санітарних умов, доступу до повітря, їжі, води – померли 10 людей похилого віку. А саму школу окупанти перетворили на свій штаб, тому, утримуючи цивільних у підвалі, їх перетворили на «живий щит».

У червні 2022 року встановили 9 військовослужбовців ЗС РФ, які утримували цивільних у шкільному підвалі у Ягідному.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *