ОСТАННІ НОВИНИ

Надання літаків F-16 буде пов’язане з результатами контрнаступу, – Кулеба

Наталя Дуляба

|

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що рішення про надання Україні сучасних винищувачів F-16 буде пов’язане безпосередньо з результатами контрнаступу. Про це він сказав 2 травня в інтерв’ю Сніданку 1+1.

«Ми отримаємо літаки F-16, це питання часу. І наша робота – робота команди президента – в тому, щоб ми зробили це рішення якомога швидше. Я думаю, що це рішення Сполучених Штатів буде пов’язане, скажімо так, із результатами контрнаступу», – зауважив Дмитро Кулеба.

Водночас він підкреслив, що якби Україна мала F-16 уже зараз, то контрнаступ був би набагато швидшим, також вдалося б зберегти набагато більше життів українських військових та цивільних, які потерпають від ракетних ударів РФ.

«На жаль, сьогодні я вимушений констатувати, що рішення про F-16 немає, але ми до нього рухаємося», – сказав глава МЗС.

Міністр також додав, що крім винищувачів F-16, пріоритетом для України зараз є артилерійські снаряди та бронетехніка.

Нагадаємо, у США наразі відкидають можливість передачі Україні F-16. Хоча сама компанія-виробник вже заявила, що надасть винищувачі тим країнам, які віддадуть свої літаки Україні.

У середині березня стало відомо, що в США група сенаторів від обох партій тисне на Пентагон щодо передачі Україні F-16.

Тим часом у Штатах високо оцінили навички українських пілотів, які проходили тестування на можливість перенавчання для роботи на F-16.

Разом із тим наприкінці березня генсек НАТО Єнс Столтенберг не виключив, що союзники таки зважаться надати Україні західні винищувачі, можливо, навіть F-16.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *