ОСТАННІ НОВИНИ

Рішення про контрнаступ ухвалюватиметься в останній момент, – Данілов

Анастасія Диняк

|

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що рішення про початок запланованого контрнаступу Генштаб ухвалюватиме в останній момент. Про це пише Укрінформ.

Так, Данілов зазначив, що Україна постійно контактує зі західними союзниками. Зокрема, з США, Великою Британією, Німеччиною та Польщею. Проте «дані щодо проведення тих чи інших операцій, чисельність залучених підрозділів і на якому напрямку – ця інформація є цілком секретною».

«Якщо хтось думає, що у нас тільки один варіант, то це не так. Навіть три варіанти – це замало», – підкреслив він.

Окрім того, Данілов піддав сумніву дані CNN про нібито зміну військових планів України через витік документів Пентагону

«Можу сказати, що кількість людей, які знають про наші плани на нашій території, вкрай обмежена. І я не думаю, що джерело, яке спілкувалося з CNN, мало до цього якесь відношення. Ви можете знайти це в загальнодоступних джерелах. Що стосується іншої інформації – якщо вона справді була засекреченою – то агентства Сполучених Штатів і Сполученого Королівства точно знатимуть, звідки вона надходить. І чому вона з’явилася прямо зараз», – пояснив секретар РНБО.

Нагадаємо, Twitter і Telegram з’явилися нібито засекречені військові документи, які деталізують плани США і НАТО щодо розбудови української армії перед запланованим контрнаступом. Видання New York Times написало, що наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком документів, які з’явилися у соцмережах.

Згодом повідомлялося, що США вважають, що до витоку даних щодо українського контрнаступу причетна РФ або проросійські елементи.

Військові аналітики заявили NYT, що деякі розділи документів, ймовірно, були змінені – у них завищені американські оцінки загиблих українських військових і занижені оцінки загиблих російських військових. На думку експертів, ці зміни можуть вказувати на спроби дезінформації з боку Москви.

У Головному управлінні розвідки України вважають, що так званий «план контрнаступу» ЗСУ, який з’явився у мережі, може бути або інформаційно-психологічною спецоперацією росіян, або повністю фейком.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *