ОСТАННІ НОВИНИ

Успіх контрнаступу матиме велике значення для підтримки України партнерами, – Резніков

Ольга Денисяка

|

Успіх українського контрнаступу матиме велике значення для продовження легкості підтримки з боку партнерів, заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна.

«Мої партнери на всіх зустрічах, у телефонних бесідах і на “Рамштайні” завжди говорять одну й ту саму річ: “Ми з вами до кінця, скільки б це не зайняло часу. І кінцем ми бачимо вашу перемогу”. Це важливо. Безумовно, вони всі політики, за ними стоять парламенти, які погоджують або не погоджують якісь речі. А за парламентами стоять виборці. Тому, звісно ж, їм буде легше адвокатувати нові пакети допомоги Україні за наявності успішних кейсів», – сказав міністр оборони

За його словами, цілком природно, що союзники «хочуть інвестувати в успіх», і для них дуже важливо, щоб передана ними зброя і допомога приводила до результату.

«Тому, звичайно, наш успіх матиме велике значення для продовження такої легкості підтримки», – зазначив Резніков.

Нагадаємо, останнім часом у мережі активно обговорюють український контрнаступ, «зливи» секретних документів Пентагону, які нібито містили інформацію про це, а також підготовку самих російських окупантів до дій ЗСУ.

Про контрнаступ говорив і президент Володимир Зеленський, і  прем’єр Денис Шмигаль. Навіть у Пентагоні казали про контрнаступ України навесні і оцінювали, що шанс на успіх є «дуже хороший».

Зважаючи на масив інформації на цю делікатну тему в Міноборони зауважили, що ЗСУ не будуть анонсувати контрнаступ, тож закликали українців дотримуватись тиші та не заважати військовим працювати.

Зі свого боку секретар РНБО Олексій Данілов стверджував, що Україна має низку варіантів контрнаступу, проте рішення про його початок будуть ухвалювати в останній момент.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *