ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони просить не запитувати про контрнаступ

Ольга Денисяка

|

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликає українців не запитувати у військових, коли відбудеться контрнаступ, щоб не заважати їм працювати. Про це вона повідомила у своїх соцмережах.

«Добре, що ніхто в пабліку не обговорював контрнаступ на Харківщині до його початку. І була повністю закрита зона бойових дій для доступу будь-кого, крім військових.  Тоді було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення наших територій. Тиша дала військовим виграти час і робити свою роботу», – зазначила заступниця міністра

Ганна Маляр нагадала, що стратегічні військові плани і задуми мають право оприлюднювати лише Верховний Головнокомандувач (Президент), Міністр Оборони, Головнокомандувач.

«Не треба задавати в ефірах питання експертам – а як же там контрнаступ, не треба писати блоги на цю тему і пости, не треба взагалі публічно обговорювати військові плани нашої армії. У нас один стратегічний план – звільнити всі наші території.  А деталі – то вже військова таємниця.  Їх оприлюднюють три вищеназвані особи, коли є така військова задача. Бо інформація – це теж зброя і ми нею теж воюємо», – наголосила вона.

Додамо, президент України Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ поки що не можуть розпочати контрнаступ, який був запланований на весну, оскільки зброї недостатньо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *