ОСТАННІ НОВИНИ

Шмигаль розповів, коли може розпочатися український контрнаступ

Андрій Котенський

|

Контрнаступ українських сил може розпочатися влітку, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ексклюзивному інтерв’ю американському виданню The Hill, пише Українська правда.

Прем’єр України сказав, що контрнаступ може відбутися вже влітку. Найбільший тиск щодо початку контрнаступу відбувається зсередини українського суспільства.

При цьому прем’єр заявив, що Україна не відчуває тиску з боку партнерів, оскільки «усі наші друзі та партнери чітко розуміють, що для того, щоби йти в контрнаступ, потрібно бути до цього готовим на всі сто і навіть більше відсотків».

Шмигаль додав, що витік секретної інформації не завадить Україні звільнити свої території.

«Ми неодноразово доводили, що можемо це зробити. Від наших міжнародних партнерів ми просимо більше військового потенціалу, такого як танки, боєприпаси, літаки, бронетехніку», – сказав прем’єр.

Як відомо, Україна змінила військові плани через витік секретних документів.

У Головному управлінні розвідки України вважають, що так званий «план контрнаступу» ЗСУ, який з’явився у мережі, може бути або інформаційно-психологічною спецоперацією росіян, або повністю фейком.

Згодом повідомлялося, що США вважають, що до витоку даних щодо українського контрнаступу причетна РФ або проросійські елементи.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що рішення про початок запланованого контрнаступу Генштаб ухвалюватиме в останній момент.

До цього, міністр оборони Олексій Резніков розповів, що український Генштаб планує контрнаступ на кількох напрямках.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *