ОСТАННІ НОВИНИ

Готуючись до наступу ЗСУ на Мелітополь, окупанти спорудили три лінії оборони, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти, готуючись до наступу Сил оборони України на Мелітополь, спорудили на Запоріжжі 120-кілометрову оборонну зону, яка складається із трьох ліній. Про це йдеться у зведенні розвідки Великобританії за 12 квітня.

Британська розвідка вважає, що протягом останніх тижнів Росія продовжувала розбудовувати лінійну оборону в Запорізькій області. Цілком ймовірно, що за цей район відповідає Південне угруповання військ РФ.

Зараз, за даними іноземної розвідки, у регіоні окупанти вже завершили будівництво трирівневих оборонних зон протяжність 120 км.

«Ця оборонна зона складається з передньої лінії передових бойових позицій, а потім – двох зон майже безперервної, більш складної оборони. Кожна зона знаходиться на відстані 10-20 км одна від одної», – вказано в огляді.

При цьому розвідники кажуть, що РФ, можливо, доклала значних зусиль задля спорудження цієї лінії оборони, оскільки переконана, що Україна може здійснити наступ на Мелітополь.

«Ці лінії оборони мають потенціал для того, щоб бути дуже ефективними перешкодами, проте користь від них майже повністю залежить від того, чи буде там достатньо артилерійської підтримки та особового складу. Поки не зрозуміло, чи Південне угруповання військ зараз спроможне забезпечити такі ресурси», – додають у розвідці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *