ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині дружина Медведчука незаконно будувала готельний комплекс

Анастасія Диняк

|

Суд арештував ще дві земельні ділянки на Львівщині Оксани Марченко загальною вартістю майже 17,5 мільйона гривень. Про це повідомили в СБУ.

Так, земля розташована в одному з престижних туристичних районів Львівщини. Там Марченко організувала нелегальне будівництво готельного комплексу.

За даними СБУ, вона одержала земельні ділянки внаслідок незаконної оборудки з нерухомим майном. До цього також причетний колишній керівник районного відділу земельних ресурсів.

Протягом 2004-2010 років він вносив недостовірні відомості до звітної документації для видачі державних актів щодо права власності на землю на користь Марченко.

За даними Офісу генпрокурора, посадовець видав та підписав підроблені документи, на основі яких було незаконно видано державні акти права власності на п’ять земельних ділянок, на три з них наклали арешт минулого року. В подальшому право власності на них набула фірма, кінцевим бенефіціаром якої є дружина Медведчука.

У поліції Львівської області повідомили, що до справи причетний експосадовець Сколівського районного відділу земельних ресурсів. Чиновник видав державні акти на право власності, що призвело до незаконного вибуття із земель державної власності чотирьох земельних ділянок та незаконної передачі в оренду ще однієї земельної ділянки, розташованих на території колишнього Сколівського району.

У документах були змінені цільові призначення ділянок з «сільськогосподарського призначення» та «рекреаційного призначення» на «для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» та «для будівництва і обслуговування паркінгів та автостоянок на землях житлової та громадської забудови».

Наразі посадовцю вже повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем);
  • ч. 2 ст. 366 (службове підроблення).

Зазначимо, що наприкінці лютого суд також арештував майно Марченко на понад 5,6 млрд грн. Тоді йшлося про акції компаній, будинки, землю та автомобілі.

Дружині кума Путіна оголошено підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). Її обвинувачують у фінансуванні «Росгвардії» і МВД РФ.

У межах кримінального провадження наразі триває слідство.

Нагадаємо, Оксана Марченко – дружина нардепа, якого обвинувачують у державній зраді, та кума Путіна Віктора Медведчука. В одіозного політика і його дружини вже арештували 154 об’єкти майна, яхту Royal Romance за 200 мільйонів доларів, три квартири і дачу на Закарпаттізолотий вагон та 279 картин.

Згодом до списку арештованого майна додали ще два готельні комплекси, 8 га землі, банківські рахунки на 1,3 млн грн.

Влітку 2022 року в Оксани Марченко арештували землю у горах на Львівщині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *