ОСТАННІ НОВИНИ

Іран таємно передав РФ мільйони набоїв та сотні тисяч снарядів

Анастасія Диняк

|

Іран через Каспійське море таємно постачав РФ велику кількість куль, ракет та мінометних снарядів, а згодом планує надіслати ще більше. Про це пише Sky News.

Так, за даними джерела у сфері безпеки, у січні два вантажні судна Musa Jalil і Begey під російським прапором вийшли з іранського порту, прямуючи до Росії через Каспійське море. Зазначається, що судна покинули Іран приблизно 10 та 12 січня.

Кораблі перевозили близько 200 транспортних контейнерів. У поставках нібито були боєприпаси для реактивних систем залпового вогню, мінометів і кулеметів, приблизно 100 мільйонів куль і близько 300 тисяч снарядів, а також 10 тисяч бронежилетів і касок.

За словами джерела, Росія заплатила за боєприпаси готівкою.

9 січня трекер MarineTraffic зафіксував два кораблі в іранському порту Амірабад на Каспійському морі. Зважаючи на супутникові знімки, 10 січня принаймні одне з суден все ще залишалося в порту.

За даними морського відстеження, Musa Jalil вийшов з порту 10 січня близько 10:00 год. за місцевим часом, а Begey – згодом того ж дня. 12 січня обидва судна зупиняються біля берегів Туркменістану на пару днів. Причина цього невідома.

27 січня кораблі перетнули Каспійське море і прибули в російський порт Астрахань та залишили його вже 3 лютого.

Раніше повідомлялося, що Росія вже використала у війні проти України близько 660 іранських дронів-камікадзе Shahed і  незабаром отримає нову партію безпілотників.

У лютому на окуповану частину Луганщини привезли інструкторів з Ірану, які навчатимуть окупантів керувати іранськими безпілотниками.

Зазначимо, що перша партія іранських дронів, яку отримала Росія, нараховувала близько 400 ударних дронів. Потім в грудні Росія отримала другу партію із 250 безпілотників.

Додамо, що РФ та Іран мають намір збудувати на території Росії завод, на якому виготовлятимуть вдосконалені ударні безпілотники.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *