ОСТАННІ НОВИНИ

Україна продовжує утримувати оборону Соледару, – Маляр

Андрій Котенський

|

Ніч в Соледарі була гарячою, тривали бої. Наші бійці відважно намагаються втримати оборону. Про це повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

За словами Ганни Маляр, ворог кинув ледь не всі основні сили на донецький напрям та підтримує високу інтенсивність наступу.

«Наші бійці відважно намагаються втримати оборону. Це складний етап війни, але ми у цій війні переможемо. Сумніву немає», – повідомила Маляр.

Нагадаємо, що аналітики Інституту вивчення війни заявили, що російські окупанти, ймовірно, захопили місто Соледар.

Також повідомлялось, що рашисти продовжують свій наступ на Соледар, аби взяти під свій контроль це місто та шляхи постачання ЗСУ. Тут тривають бої, а ворог, за даними Генштабу, несе великі втрати.

Під Соледар рашисти скидають свої найбільш боєздатні підрозділи, а також «вагнерівців». Фактично із початку січня тут тривають важкі бої, однак російські окупанти не контролюють місто.

Вже 9 січня після невдалої спроби захопити Соледар та відступу ворог провів перегрупування, відновився після втрат, перекинув додатково штурмові загони, змінив тактику і розпочав потужний штурм.

Після «вкидів» росіян 11 січня про нібито захоплення Соледара у ЗСУ спростували цю інформацію. Президент Володимир Зеленський каже, що РФ бреше про взяття Соледара, щоб демонструвати своєму суспільству «здобуток» і підтримувати потрібний рівень мобілізації.

Речник Східного угруповання військ додав, що зі свого боку ЗСУ в районі Соледара працюють на максимальне виснаження російських окупантів, щоб анулювати навіть їхні найменші успіхи.

Зеленський відзначив бійців двох бригад за утримання Соледара.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *