ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський пояснив, чому Росія бреше про захоплення Соледара

Наталя Дуляба

|

РФ і її пропаганда поширюють неправдиву інформацію про нібито «взяття» українського Соледара на Донеччині, аби демонструвати своєму суспільству «здобуток» і підтримувати потрібний рівень мобілізації. Про це 11 січня сказав у своєму відеозверненні президент України Володимир Зеленський.

«Зараз держава-терорист та її пропагандисти намагаються вдати, ніби якась частина нашого міста Соледара – майже повністю зруйнованого окупантами міста – це якийсь здобуток Росії. Вони будуть подавати і вже це роблять своєму суспільству так, щоб підтримувати мобілізацію і щоб давати надію тим, хто за агресію», – сказав глава держави.

Водночас Володимир Зеленський наголосив, що довкола Соледара тривають запеклі бої, українські військові мужньо тримають оборону як у цьому місті, так і по всьому Донецькому напрямку.

А Україна, за словами президента, робить все можливе, аби посилити ЗСУ та їхню спроможність давати відсіч окупантам.

«Наш потенціал зростає. І я дякую всім нашим партнерам, які допомагають у цьому. Танки західного зразка – це робота всієї нашої антивоєнної коаліції і це новий рівень нашого потенціалу», – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, 11 січня президент Польщі під час візиту до Львова анонсував передачу Україні роти танків Leopard 2 у межах міжнародної коаліції. Йдеться орієнтовно про десяток машин.

Невдовзі після цього стало офіційно відомо, що дати Україні сучасні танки планує й Велика Британія.

Щодо Соледара, то рашисти продовжують свій наступ, аби взяти під свій контроль це місто та шляхи постачання ЗСУ. Тут тривають бої, а ворог, за даними Генштабу, несе великі втрати.

Під Соледар рашисти скидають свої найбільш боєздатні підрозділи, а також «вагнерівців». Фактично із початку січня тут тривають важкі бої, однак російські окупанти не контролюють місто.

Вже 9 січня після невдалої спроби захопити Соледар та відступу ворог провів перегрупування, відновився після втрат, перекинув додатково штурмові загони, змінив тактику і розпочав потужний штурм.

Після «вкидів» росіян 11 січня про нібито захоплення Соледара у ЗСУ спростували цю інформацію.

Речник Східного угруповання військ додав, що зі свого боку ЗСУ в районі Соледара працюють на максимальне виснаження російських окупантів, щоб анулювати навіть їхні найменші успіхи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *