ОСТАННІ НОВИНИ

Сенатор Італії став амбасадором центру «Незламні»

Анастасія Диняк

|

До Львова прибув сенатор Італійської Республіки, лідер соціально-ліберальної партії Azione Карло Календа. Мер Андрій Садовий презентував італійській делегації деталі проєкту з розбудови реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ у Львові. Про це повідомили у міській раді.

Так, найбільше італійців зацікавила майстерня з виготовлення протезів, тому вони готові сприяти її створенню.

«Я буду продовжувати підтримувати Україну, бо від вашої перемоги залежить майбутнє усіх нас. Нам важливо доносити інформацію до італійців, щоб вони розуміли реальну ситуацію тут, у вас, якими мужніми і сильними ви є. Тому я приїхав сюди, щоб зрозуміти, чим конкретно ми можемо вам допомогти і в який саме спосіб підтримати проєкт НЕЗЛАМНІ», – зазначив Карло Календа.

Відтак сенатор Італії став одним з амбасадорів реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ.

Зазначимо, за час повномасштабної війни у львівському реабілітаційному центрі «Незламні» надали допомогу більше 7000 поранених українців. Це військові, цивільні, а також понад 250 дітей. Так, тут встановили протези ноги 52-річному військовослужбовцю і 48-річному херсонцю, протез суглоба 45-річному захиснику, а також протез руки бойовому медику.

Сам реабілітаційний центр «Незламні» має статус національного. На його розбудову збирають кошти. Влітку на благодійному форумі на це зібрали перші 2,1 млн євро. Також фінансово долучитись до будівництва нещодавно погодилась Австрія.

Окрім того, американська гуманітарна організація Direct Relief надасть 1 мільйон доларів на придбання критично необхідного обладнання для Національного реабілітаційного центру «Незламні».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *