До графіків відключень можливо повернутись після збільшення потужностей в системі, – ДТЕК

Ольга Денисяка

|

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук зазначив, що повернення до планових відключень електроенергії відбудеться після збільшення потужностей в системі та відсутності нових обстрілів, передає Економічна правда.

«Відмовитись від аварійних відключень можна буде за умови, якщо в системі буде більше генеруючих потужностей, які нададуть змогу обмежитись тільки стабілізаційними відключеннями», – сказав Сахарук.

За його словами, повернутись до планових відключень можна за кілька тижнів, якщо не буде нових обстрілів, та коли буде можливість повністю відновити ту генерацію, яка була пошкоджена внаслідок останнього обстрілу минулого тижня.

Він також додав, що у Києві зараз намагаються  вимикати електроенергію якомога ближче до графіків, проте в деяких районах столиці застосовуються й аварійні відключення через локальні перевантаження мережі.

Як повідомляв Львівський портал, на Львівщині подовжили тривалість аварійних вимкнень. Тепер світло вимикають двічі по 8 годин на добу. Також через важку ситуацію в енергосистемі з переліку критичної інфраструктури Львівщини, яка не потрапляє під знеструмлення, вже вилучили низку об’єктів: поліклініки, котельні, станції зв’язку, установи юстиції та правоохоронні органи та інші.

Нагадаємо, на Львівщині непроста ситуація в енергетиці виникла ще після російського удару 15 листопада. Через критичні пошкодження електропідстанцій лише третина області могла одночасно отримувати світло. Втім вже станом на 27 листопада подавати електрику одночасно вдалося половині мешканців.

Ще до останнього удару Кремль уже вивів із ладу майже половину енергосистеми України. В «Укренерго» констатували, що після шести масованих атак РФ в Україні практично не залишилось неушкоджених ТЕС і ГЕС.

Енергетики кажуть, що через значні пошкодження в енергетичній системі світло українцям вимикатимуть щонайменше до кінця березня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *