ОСТАННІ НОВИНИ

Лише третина абонентів Львівщини може одночасно мати світло, – Козицький

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 15 листопада, шість російських ракет влучили у три енергетичні об’єкти на Львівщині. Пошкодження критичні. Через це одночасно мати світло можуть лише 30% усіх абонентів області. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький під час брифінгу 16 листопада.

Загалом на захід України летіли 23 ракети, 15 із них вдалося збити. У небі над Львівщиною було 13 ракет, ППО знищила 7 із них. Шість інших ракет влучили у три об’єкти енергетичної інфраструктури. Два з цих об’єктів Росія вже раніше атакувала.

За словами Максима Козицького, рівень ураження – критичний. Ввечері 15 листопада без світла залишились близько 2 мільйонів людей (або 700 тисяч абонентів). Станом на ранок 16 листопада відновити подачу електроенергії вдалося 95% абонентів, однак навантаження на енергосистему є вкрай високим, тому на Львівщині ввели графіки вимкнень.

«Ситуація критична. Подана на Львівську область потужність становить близько 200 МВт, тоді як у мирний час споживання становило 650-750 МВт. Тому наразі лише 30% всіх абонентів Львівщини можуть одномоментно користуватись електроенергією», – сказав очільник області.

Зі свого боку міський голова Львова Андрій Садовий відзначив, що наслідки ракетних ударів комунальні служби ліквідовували протягом усієї ночі. Зараз у місті відновлено водо- і теплопостачання. Більшість львів’ян все-таки має світло. Найближчими годинами енергетики обіцяють подати електрику якомога більшій кількості споживачів.

Також під час ракетного удару РФ на Львівщині поранення дістав 38-річний мешканець Солонківської громади. Його у важкому стані забрали в лікарню, медикам вдалося стабілізувати його стан.

Відомо, що ворожі ракети пошкодили приватні будинки на території області. У них зруйновані дахи, вибиті вікна.

Нагадаємо, 15 листопада російські війська завдали найбільш масований удар по енергетичній інфраструктурі України з початку повномасштабного вторгнення. За уточненими даними Повітряних Сил, РФ випустила 96 ракет, 75 із яких збила ППО. Також окупанти застосували ударні дрони, в тому числі іранського виробництва.

Ворог переважно атакував об’єкти енергетичної інфраструктури України, хоча збули також і влучання в житлові будинки у Києві. Близько 10 мільйонів абонентів залишились без світла, виникли значні проблеми з водопостачанням та мобільним зв’язком.

Окрім того, дві ракети влучили по території Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей. Досі достеменно було невідомо, чи йдеться саме про російські ракети. Президент США Джо Байден нещодавно заявив, що вибух у Польщі спричинила українська ракета протиповітряної оборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *