ОСТАННІ НОВИНИ

У Херсоні офіційно підняли прапор України

Ольга Денисяка

|

14 листопада у звільненому від російських окупантів Херсоні офіційно підняли прапор України. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента України.

Державний прапор України підняли біля будівлі Херсонської обласної держадміністрації. У звільненому місті також пролунав Державний гімн. 

На церемонії були присутні військові, місцеві жителі, президент України та інші представники влади.

Нагадаємо, 11 листопада ЗСУ зайшли до Херсона. Місто повернули під контроль України, однак Генштаб певний час не підтверджував його звільнення з міркувань безпеки.

12 листопада в Херсоні знову відновили роботу міська та обласна влади. В місті вже проводять стабілізаційні заходи, вводять комендантську годину і обмеження на в’їзд і виїзд. Правоохоронці кажуть, що найбільша загроза у Херсоні та на інших звільнених територіях – масове замінування.

Російські війська, втікаючи з Херсона, зруйнували всю енергетичну інфраструктуру. Місто повністю знеструмлене. На те, аби відновити електропостачання, потрібен місяць.

Тим часом у Херсоні вже відновили мовлення українського радіо й телебачення, знову запрацював мобільний зв’язок. «Укрзалізниця» анонсувала відновлення залізничного сполучення, також у місто повертаються «Укрпошта» та приватні компанії.

Наразі відомо, що загалом на Херсонщині ЗСУ деокупували більше 60 населених пунктів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *