Херсон повернувся під контроль України, – розвідка

Анастасія Диняк

|

У Головному управлінні розвідки офіційно підтвердили, що Херсон звільнений від російських окупантів та повернувся під контроль України. Про це повідомили у пресслужбі ГУР.

Так, українські розвідники підтвердили, що Херсон звільнено, а до міста вже зайшли бійці ЗСУ та звернулися до російських окупантів. Росіян, які залишилися в місті закликають здатися в полон та не намагатися втекти.

У розвідці зазначили, що після відведення з Херсона основної частини військ, російське командування кинуло решту окупантів, закликавши переодягатися в цивільний одяг та намагатися самостійно виїхати з міста.

«Шляхи відступу – під вогневим контролем ЗСУ. Будь-які спроби пручатися українським військовим будуть припинені. Кожен росіянин, який проявлятиме спротив, буде знищений. Єдиний шанс вижити – здатися в полон», – наголосили в ГУР.

У випадку добровільної здачі в полон російським окупантам гарантують життя і безпеку, а також харчування, медичну допомогу та можливість бути обміняними на українських бійців.

Окрім того, громадяни України, яких насильно примушували воювати на стороні окупантів, також мають звернутися до військовослужбовців ЗСУ.

Телефонувати можна на гарячу лінію проєкту «Хочу жити»:

  • 38 066 580 34 98
  • 38 093 119 29 84

Нагадаємо, 11 листопада Міністерство оборони Росії заявило, що всі їхні війська переправилися на лівий берег Дніпра, тобто вийшли з Херсона.

Окрім того, російські окупанти підірвали Антонівський міст, яким вони відступали. Наразі він повністю зруйнований і непридатний для користування.

Херсонці одразу підняли у центрі міста синьо-жовтий стяг.

Станом на 15:30 год. українські військові підійшли до Херсонської обласної держадміністрації

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *