ОСТАННІ НОВИНИ

У звільненому Херсоні відновили роботу міська та обласна влади

Наталя Дуляба

|

Після звільнення Херсона від російських окупаційних військ свою роботу вже відновили міська та обласна влади, поліція, СБУ. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич на своїй сторінці у Facebook.

«До міста прибули і почали виконання обов’язків військові адміністрації Херсонської області, міста Херсона та Херсонського району. Також приступили до виконання службових обов’язків Національна поліція та Служба безпеки України. ДСНС проводить відповідні заходи з розмінування. Займаємося поверненням міста до звичайної життєдіяльності», – відзначив він.

Водночас Ярослав Янушевич додав, що задля безпеки віднині, 12 листопада, у Херсоні вводять комендантську годину. Вона діятиме зі 17:00 до 08:00 год. Виїзд і в’їзд у місто буде обмежений доти, доки вибухотехніки не проведуть розмінування.

За даними очільника Нацполіції Ігоря Клименка, в Херсоні розпочали стабілізаційні заходи. Зараз у місті працюють близько двох сотень правоохоронців, найближчим часом їхню кількість збільшать до кількох тисяч. Навколо Херсона і всередині вже встановили блокпости.

«Основна загроза наразі полягає у масовому замінуванні. 10 груп вибухотехніків працюють над виявленням та знешкодженням вибухонебезпечних предметів. Один із поліцейських саперів сьогодні отримав поранення під час розмінування однієї з адміністративних будівель Херсона. Просимо місцевих мешканців дотримуватися визначених правил, обережно пересуватися містом та не чіпати підозрілі предмети. Якщо виявили такий, обов’язково повідомте про це правоохоронцям», – наголосив Ігор Клименко.

Херсонців, які виїхали, просять не повертатись до міста, допоки там не завершать стабілізаційні заходи.

Нагадаємо, напередодні Генштаб повідомляв, що російські війська, втікаючи з півдня України, залишили чимало мін-пасток, а також розставили вибухівку із прикріпленими до неї посланнями «Від чистого серця» та «З любов’ю з Росії».

Окупанти масово замінували територію правобережжя Херсонщини. При цьому вони розставили малопомітні розтяжки, які з’єднані між собою у своєрідну павутину. Вони є особливо небезпечні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *