ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців Харківщини та Херсонщини закликають евакуюватись

Ольга Денисяка

|

Віцепрем’єрка Ірина Верещук закликала евакуюватись мешканців деокупованих територій Харківщини та Херсонщини. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Міністертсва реінтеграції.

За її словами, тактику насильної так званої евакуації загарбники неодноразово демонстрували під час попередніх звільнень наших населених пунктів. Посадовиця просить громадян виїжджати з небезпечних районів.

«Ми розуміємо, що мешканцям Херсонської та Харківської областей буде важко пережити зиму. Тому пропонуємо все-таки евакуюватися, особливо жінкам з дітьми, людям похилого віку та маломобільним.Звільнення триває потужно. І ворог намагатиметься помститися населенню за те, що воно не сприйняло окупантів», – сказала Ірина Верещук.

На тлі шаленого піднесення, яке відчувають мешканці звільнених територій, Віцепрем’єрка порадила залишатися всім при холодному розумі й берегти себе. Вона запевнила, що є всі можливості, щоб люди перезимували у більш безпечних регіонах. 

«При розміщенні людей ми розраховуємо не лише на модульні містечка. Добре працює програма «Прихисток», яка додатково стимулює тих, хто розміщує у себе людей. Також маємо 5670 місць компактного проживання, і їх кількість постійно збільшується. Загалом ОВА мають змогу прийняти на зиму близько 400 тисяч людей, якщо буде потрібно. Ми над цим зараз працюємо», – резюмувала посадовиця.

Нагадаємо, 11 листопада ЗСУ зайшли до Херсона. Місто повернули під контроль України, однак Генштаб певний час не підтверджував його звільнення з міркувань безпеки.

12 листопада в Херсоні знову відновили роботу міська та обласна влади. В місті вже проводять стабілізаційні заходи, вводять комендантську годину і обмеження на в’їзд і виїзд. Правоохоронці кажуть, що найбільша загроза у Херсоні та на інших звільнених територіях – масове замінування.

Російські війська, втікаючи з Херсона, зруйнували всю енергетичну інфраструктуру. Місто повністю знеструмлене. На те, аби відновити електропостачання, потрібен місяць.

Тим часом у Херсоні вже відновили мовлення українського радіо й телебачення, знову запрацював мобільний зв’язок. «Укрзалізниця» анонсувала відновлення залізничного сполучення, також у місто повертаються «Укрпошта» та приватні компанії.

Наразі відомо, що загалом на Херсонщині ЗСУ деокупували більше 60 населених пунктів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *