ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни привезли іранських інструкторів дронів на окуповану Херсонщину, – підпілля

Наталя Дуляба

|

Росіяни привезли на окуповану Херсонщину та в Крим іранських інструкторів, аби ті їх вчили користуватись ударними безпілотниками Shahed-136. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Центру національного спротиву.

За даними підпілля, іранці базуються в населених пунктах Залізний порт та Гладівці Херсонської області, а також у Джанкої (Крим).

«Вони навчають росіян користуватись дронами-камікадзе, й безпосередньо контролюють запуск дронів по українських цивільних об’єктах, зокрема удари по Миколаєву та Одесі», – кажуть партизани.

Відомо, що іранських інструкторів розмістили в будівлях, які захопили росіяни під час окупації.

Зауважимо, офіційний Іран заперечує, що продавав Росії свої ударні безпілотники під час повномасштабної війни проти України.

Разом із тим президент Володимир Зеленський під час виступу перед лідерами G7 11 жовтня заявив, що Росія замовила в Ірану 2400 дронів-камікадзе.

Нагадаємо, ще в кінці вересня ЗСУ заявили, що російські окупанти, не маючи успіхів на фронті, почали активно застосовувати іранські ударні дрони по цивільних інфраструктурних об’єктах, в тому числі в тилових районах, які на суттєвій відстані від лінії зіткнення.

Найчастіше рашисти застосовують проти України іранські дрони-камікадзе Shahed-136, марковані як «Герань-2». Вперше українські військові збили у середині вересня біля Куп’янська, що на Харківщині.

Нещодавно речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що бійці ППО вже знають, як найкраще збивати ударні дрони Shahed-136. Їх окупанти застосовують, аби залякати українців.

Іранськими дронами вже атакували ЗапоріжжяБілу ЦерквуХарківКривий Ріг, ще раніше – Одесу, Одеську та Миколаївську області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *