ОСТАННІ НОВИНИ

Росія замовила в Ірану 2400 ударних дронів, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія замовила в Ірану 2400 дронів-камікадзе Shahed. Про це він сказав під час виступу перед лідерами G7.

Так, президент розповів, що за даними української розвідки Росія замовила в Ірану загалом 2400 ударних дронів. Їх російські окупанти вже активно застосовують проти України, тому Володимир Зеленський закликав лідерів «Великої сімки» допомогти з закриттям неба і від іранських дронів, і від російських ракет.

«Важливо, щоб ми мали достатню кількість ракет до наданих систем ППО і ПРО і щоб ці системи були інтегровані з нашою системою оборони. Я просив би, щоб наші міністри оборони обговорили це завтра (12 жовтня, – ред.) у форматі “Рамштайну”», – наголосив глава держави.

Зазначимо, що 12 жовтня міністр оборони Олексій Резніков підтвердив, що Україна вже отримала німецьку систему протиповітряної оборони IRIS-T. Також мають надійти й американські зенітні ракетні комплекси NASAMS.

Нагадаємо, ще в кінці вересня ЗСУ заявили, що російські окупанти, не маючи успіхів на фронті, почали активно застосовувати іранські ударні дрони по цивільних інфраструктурних об’єктах, в тому числі в тилових районах, які на суттєвій відстані від лінії зіткнення.

Найчастіше рашисти застосовують проти України іранські дрони-камікадзе Shahed-136, марковані як «Герань-2». Вперше українські військові збили у середині вересня біля Куп’янська, що на Харківщині.

Нещодавно речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що бійці ППО вже знають, як найкраще збивати ударні дрони Shahed-136. Їх окупанти застосовують, аби залякати українців.

Іранськими дронами вже атакували ЗапоріжжяБілу ЦерквуХарківКривий Ріг, ще раніше – Одесу, Одеську та Миколаївську області.

Додамо, що офіційний Іран заперечує, що продавав Росії свої ударні безпілотники під час повномасштабної війни проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *