ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ збили 6 іранських дронів, але є влучання в Білій Церкві

Наталя Дуляба

|

У ніч на середу, 5 жовтня, російські окупанти здійснили масовану атаку дронами-камікадзе Shahed-136. Шість безпілотників збили українські військові на півдні, втім на Білу Церкву, що на Київщині, ворог двічі наніс удари. Про це повідомляє Львівський портал.

За даними Повітряних сил, рашисти здійснили свою атаку ударними дронами Shahed-136 близько 02:00 год. ночі. Шість одиниць збили на півдні України зенітні ракетні підрозділи.

Разом із тим окупанти двічі вдарили цими безпілотниками по Білій Церкві близько 03:00 год., а потім ще о 04:00 год. Як повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба, шість ударів прийшли на інфраструктурні об’єкти, там спалахнула пожежа. Наразі відомо про одного постраждалого.

«Інфраструктура зазнала пошкоджень. Наразі триває ліквідація наслідків обстрілів. На місці працюють усі необхідні служби, 57 рятувальників та 15 одиниць техніки ДСНС, гасіння пожежі продовжується», – написав очільник Київщини.

Нагадаємо, ще в кінці вересня ЗСУ заявили, що російські окупанти, не маючи успіхів на фронті, почали активно застосовувати іранські ударні дрони по цивільних інфраструктурних об’єктах, в тому числі в тилових районах, які на суттєвій відстані від лінії зіткнення.

Найчастіше рашисти застосовують проти України іранські дрони-камікадзе Shahed-136, марковані як «Герань-2». Вперше українські військові збили у середині вересня біля Куп’янська, що на Харківщині.

Незважаючи на те, що українські військові вчаться збивати такі дрони-камікадзе і роблять це досить успішно, ворог перейшов на нові тактичні прийоми. Втім у ЗСУ кажуть, що будуть й надалі протидіяти таким атакам.

Додамо, що офіційний Іран заперечує, що продавав Росії свої ударні безпілотники під час повномасштабної війни проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *