ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині новий антирекорд – 3791 хворий на коронавірус за добу

Аліса Белей

|

Станом на ранок суботи, 29 січня, на Львівщині виявили 3791 новий хворий на Covid-19. Це найбільший добовий показник захворюваності на весь час пандемії. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Так, коронавірус на Львівщині підхопили вже 253 957 людей. Протягом минулої доби лабораторні центри провели 7042 ПЛР-тести, із яких позитивними виявились 3791, тобто майже 54% від усіх зроблених досліджень. Серед усіх нових хворих 2105 осіб – львів’яни.

Від ускладнень, спричинених Covid-19, померли 6197 людей (+12 за останню добу). Побороти недугу зуміли 214 776 пацієнтів (+185 за минулу добу). Також за кількістю нових випадків Львівщина лідирує серед усіх інших областей України.

Нагадаємо, через спалах Covid-19 на Львівщині 28 січня обласна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення про посилення карантину на Львівщині. Нові обмеження почнуть діяти з понеділка, 31 січня.

Близько тижня на Львівщині щодня фіксують в середньому по 2000 нових хворих на коронавірус. 21 січня в області виявили рекордну за весь час пандемії кількість недужих – 3293. Ця доба була рекордною за рівнем госпіталізації – до лікарень забрали 238 пацієнтів.

Медики кажуть, що більшість хворих на Львівщині інфіковані штамом «Омікрон», який здебільшого не протікає важко. Проте в цьому і вся небезпека: симптоми «Омікрону» нагадують звичайну застуду, на які люди не зважають й продовжують ходити на роботу, їздити у громадському транспорті та при цьому заражати інших. Тому на думку експертів, пік коронавірусу на Львівщині лише попереду.

Першого хворого на «Омікрон» на Львівщині виявили наприкінці грудня. Ним був 53-річний депутат Львівської міськради, він лікувався амбулаторно.

Дотепер офіційно підтвердили ще 17 випадків «Омікрону». А загалом цей штам підозрюють вже у 100 мешканців Львівщини.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *