ОСТАННІ НОВИНИ

На коронавірус захворіли ще 1440 мешканців Львівщини

Ольга Денисяка

|

Станом на ранок 20 січня на Львівщині виявили 1 440 нових хворих на коронавірус. Водночас 65 пацієнтів одужали та три людини померли. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

За весь час пандемії коронавірус виявили у 231 004 мешканців Львівщини. За вчора лабораторні центри провели 4378 ПЛР-тестів, з яких 1440 виявились позитивними. Серед них львів’ян – 763.

Від ускладнень, спричинених Covid-19, померли 6122 людини (+3 за останню добу). Побороти недугу зуміли 212 943 пацієнти (+65 за минулу добу).

Нагадаємо, по завершенню різдвяних свят на Львівщині поступово більшало хворих, проте жоден із показників епіднебезпеки не був перевищений. За добу 18 січня стрімко виріс рівень госпіталізації, тому область вже віднесли до «помаранчевої» covid-зони.

У стаціонарах на Львівщині лікують вже більше 1100 хворих на коронавірус. Завантаженість зросла майже до 22%. Хоча напередодні Нового року у лікарнях лежали менше тисячі людей. Такий стабільний показник вдалося втримати впродовж двох тижнів.

У Львові значний ріст захворюваності фіксують серед дітей. Станом на 18 січня три школи повністю перейшли на дистанційне навчання, ще близько пів сотні класів у різних навчальних закладах теж почали онлайн-навчання. Через ситуацію з коронавірусом скасували й традиційне загальноміське освячення води на Водохреща.

Як писав Львівський портал, медики кажуть, що повноцінна нова хвиля коронавірусу на Львівщині почнеться ще до кінця січня.

Додамо, що наприкінці грудня у Львові виявили першого хворого, інфікованого штамом «Омікрон». Ним був 53-річний депутат Львівської міськради. Тепер «Омікрон» підозрюють вже у 100 мешканців Львівщини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *