ОСТАННІ НОВИНИ

Борги за комуналку на Львівщині перевалили за 3 мільярди

Наталя Дуляба

|

На Львівщині продовжують рости борги за комунальні послуги. Станом на кінець листопада вони сягнули 3,2 млрд грн. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні статистики у Львівській області.

У листопаді жителям Львівщини нарахували 1,3 млрд грн за комунальні послуги. При цьому вони оплатили майже 967 млн грн, що становить лише 73%. Це вже другий місяць поспіль, коли мешканці області не покривають всіх платіжок.

Загалом станом на кінець листопада заборгованість населення Львівської області виросла до  3,2 млрд грн. Найбільше мешканці боргують за постачання та розподіл газу – 2,1 млрд грн, далі йде постачання тепла і гарячої води – 554,2 млн грн, постачання та розподіл електроенергії – 190,5 млн грн.

Також 181,5 млн грн жителі області не сплатили за централізоване водопостачання та водовідведення, 152 млн грн – за управління багатоквартирним будинком і ще 28,3 млн грн – за надання послуг з вивезення побутових відходів.

Нагадаємо, торік із травня по вересень на Львівщині не росли борги за комуналку. Весь цей час мешканці оплачували всі рахунки і навіть покривали невелику частину боргів. Якщо у квітні борг становив трохи більше 3 млрд грн, то у вересні – вже 2,58 млрд грн. Проте у жовтні борги знову почали збільшуватись і виросли до 2,8 млрд грн.

Із 1 січня в Україні зросли тарифи на воду. Споживачі «Львівводоканалу» тепер платитимуть по 25,88 грн за кубометр.

Тарифи на тепло для українців, незважаючи на рекордне здорожчання газу, залишили незмінними. Хоча теплопостачальні підприємства все-таки отримують газ за вищою ціною. На покриття різниці уряд пообіцяв із 2022 року збільшити на 4% надходження ПДФО до місцевих бюджетів.

Тим часом Андрій Садовий вже заявляв, що коштів, які отримає Львів додатково, не вистачить на опалювальний сезон 2021/2022. Станом на кінець грудня комунальні підприємства Львова заборгували «Львівгазу» майже 112,5 млн грн, тож постачальник пригрозив зривом опалювального сезону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *