ОСТАННІ НОВИНИ

Борги за комуналку на Львівщині виросли до 2,8 млрд грн

Наталя Дуляба

|

На Львівщині виросли борги за комунальні послуги. Станом на кінець жовтня вони сягнули 2,88 млрд грн. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні статистики у Львівській області.

У жовтні жителям Львівщини нарахували більше 1 млрд грн за комунальні послуги. При цьому вони оплатили 724 млн грн, що становить лише 70,5%. Це вперше за останні пів року, коли мешканці області не покрили всіх платіжок.

Загалом станом на кінець жовтня заборгованість населення Львівської області не знизилась, а навпаки виросла до 2,88 млрд грн. Найбільше мешканці боргують за постачання та розподіл газу – 1,9 млрд грн, далі йде постачання тепла і гарячої води – 436,5 млн грн, постачання та розподіл електроенергії – 188,3 млн грн.

Також 179,5 млн грн жителі області не сплатили за централізоване водопостачання та водовідведення, 145,7 млн грн – за управління багатоквартирним будинком і ще 30,7 млн грн – за надання послуг з вивезення побутових відходів.

Зазначимо, що з травня по вересень на Львівщині не росли борги за комуналку. Весь цей час мешканці оплачували всі рахунки і навіть покривали невелику частину боргів. Якщо у квітні борг становив трохи більше 3 млрд грн, то у вересні – вже 2,58 млрд грн.

А ще на початку лютого борги за комуналку на Львівщині сягали 3,77 млрд грн.

Якщо ж говорити про 2020 рік, то у жовтні борг за комуналку на Львівщині становив 2,56 млрд грн, у листопаді – вже більше 3,1 млрд грн. Загалом торік борги за газ мали 2/3 мешканців області – споживачі не сплатили 1,7 млрд грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *