ОСТАННІ НОВИНИ

У львівських вишах почали вакцинувати студентів

Ольга Денисяка

|

Студентів та аспірантів Львівського національного університету імені Івана Франка та Національного університету Львівська політехніка почали вакцинувати проти коронавірусу. Щеплення роблять вакциною Moderna. Про це повідомляє Львівський портал.

У профкомі ЛНУ зазначають, що масову вакцинацію студентів розпочали п’ятницю, 13 серпня, і наголошують, що процедура є добровільною.

Для того, аби записатись на вакцинацію, необхідно заповнити Google-форму, де можна можна обрати зручний для себе час та день. З собою необхідно взяти паспорт, ідентифікаційний код та студентський квиток або е-документи у застосунку «Дія».

Щеплення роблять вакциною Modernaу приміщенні географічного факультету за адресою вул. Дорошенка, 41 ( ауд. 7) з 10:00 до 15:00 за попередньо встановленим графіком.

Також додатково можуть вакцинуватися працівники Університету, які досі не були охоплені попередніми хвилями вакцинації.

Додамо, що в Львівській політехніці масова вакцинація студентів розпочалась ще з 30 липня.

Щеплюють студентів вакциною Moderna в Студентській поліклініці (Міська поліклініка № 10, вул. Бой-Желенського, 10 з 10:00 до 13:00 год. Для запису на вакцинацію необхідно заповнити Google-форму.

Як повідомляв Львівський портал, напередодні обласна комісія ТЕБ і НС рекомендувала ректорам вишів не заселяти у гуртожитки тих, хто не має covid-щеплення.

Нагадаємо, наразі проти коронавірусу провакцинували понад 420 тисяч жителів Львівської області, понад 150 тисяч із них вже отримали два необхідні щеплення.

Сovid-щеплення на Львівщині роблять чотирма вакцинами: AstraZeneca, Pfizer, CoronaVac та Moderna. Головний координатор вакцинації запевняє, що всі вони захищають від штаму «Дельта», який є більш небезпечним для здоров’я.

Також медики кажуть, що вакцинація вже дала перші результати – у стаціонар ще потрапляв жоден пацієнт, який зробив щеплення проти коронавірусу.

Загалом проти коронавірусу на Львівщині збираються провакцинувати половину населення – 1,5 мільйона людей. Зробити це хочуть ще до кінця цього року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *