ОСТАННІ НОВИНИ

Від Covid планують вакцинувати половину населення Львівщини

Вероніка Рой

|

На Львівщині загалом планують вакцинувати від коронавірусу близько 1,5 млн людей. Про це 1 червня під час брифінгу повідомив регіональний координатор з вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, станом на сьогодні на Львівщині щеплення від коронавірусу отримали понад 79 тисяч осіб. З таким показником область йде третьою по Україні.

Олег Когут нагадав, що на вихідних на стадіоні «Арена Львів» працює центр вакцинації населення. Мешканці області, котрі зареєструвалися через додаток «Дія»,можуть отримати там щеплення проти Covid. Вакцинацію проводять препаратом Coronavac.

У перші два дні роботи центру вакцину проти коронавірусу отримала 1 041 особа. Проте через зростання кількості бажаючих зробити щеплення, на цих вихідних планують збільшити кількість бригад, що працюватимуть на «Арені Львів».

«На вихідних розширять кількість вакцинальних бригад. У суботу та неділю до обіду і після обіду працювало по дві бригади. Зараз ми бачимо, що є потреба збільшити їх кількість. Цих вихідних вже працюватимуть три бригади», – повідомив регіональний координатор з вакцинації проти коронавірусної інфекції на Львівщині.

Він зауважив, що на «Арені Львів» вакцинують людей, що записалися на порталі «Дія». Мешканців Львівщини обдзвонюють працівники центру та запрошують на вакцинацію. Проте у пріоритеті є люди віком 60+.

Олег Когут каже, що ситуація із вакцинацією в області є стабільною. Загалом на Львівщині хочуть вакцинувати половину населення області.

Наразі Львівщина чекає поставок нових доз вакцин. Зокрема, вже найближчим часом область отримає 16 тисяч доз вакцини Pfizer, понад 50 тисяч доз вакцини CoronaVac, а також препарат AstraZeneca, який використають на введення другої дози.

«Можу заспокоїти, із ведення другої дози вакцини проблем не буде», – додав Олег Когут.

Зауважимо, окрім центру вакцинації на «Арені Львів», в області також працюють майже дві сотні пунктів щеплення. Із детальним переліком адрес та інструкцією, як записатись на вакцинацію, можна ознайомитися за цим посиланням.

Нагадаємо, щеплюють мешканців Львівщини трьома зареєстрованими та дозволеними в Україні вакцинами – це Comirnaty, AstraZeneca, Coronavac.

Американську Pfizer отримують мешканці і персонал будинків престарілих, надзвичайники та прикордонники. Всі інші категорії населення у порядку черги вакцинують індійською вакциною Covishield (Oxford-Astra Zeneca) та Astra Zeneca-SKBio, яку виробляє Південна Корея. Вони обидві ідентичні за складом та технологією виготовлення, тому є взаємозамінними.

У Львівській ОДА кажуть, що у жодної людини не виявили важких побічних реакцій після вакцинації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *