ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині візьмуться за covid-вакцинацію студентів

Наталя Дуляба

|

Обласна комісія ТЕБ і НС пропонує взятися за вакцинацію студентів. Ректорам вишів рекомендують не заселяти у гуртожитки тих, хто не має covid-щеплення. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОДА.

За офіційними даними, на Львівщині є понад 100 тисяч студентів. Всі вони з’їдуться на навчання вже найближчим часом, відтак у Львові та в інших містах області зросте ризик поширення Сovid-19 серед молоді.

Тому аби не допустити спалаху коронавірусу серед студентів і підняти рівень вакцинації, обласна комісія ТЕБ і НС на засіданні 10 серпня вирішила рекомендувати керівництву вищих навчальних закладів заселяти у відомчі гуртожитки тільки після отримання двох covid-щеплень.

Зазначимо, що показник щеплень на Львівщині зараз є нижчим за середній у порівнянні з іншими областями України. Водночас в окремих громадах темпи вакцинації проти коронавірусу досі є незадовільними.

Тому голів РДА зобов’язали взяти під особистий контроль covid-вакцинацію на підпорядкованих територіях. Для того, аби місцеві мешканці робили щеплення, мають створити центри вакцинації, а також вести активну інформаційну кампанію і розвінчувати міфи про наслідки вакцинації.

Нагадаємо, наразі проти коронавірусу провакцинували понад 420 тисяч жителів Львівської області, понад 150 тисяч із них вже отримали два необхідні щеплення.

Сovid-щеплення на Львівщині роблять чотирма вакцинами: AstraZeneca, Pfizer, CoronaVac та Moderna. Головний координатор вакцинації запевняє, що всі вони захищають від штаму «Дельта», який є більш небезпечним для здоров’я.

Також медики кажуть, що вакцинація вже дала перші результати – у стаціонар ще потрапляв жоден пацієнт, який зробив щеплення проти коронавірусу.

Загалом проти коронавірусу на Львівщині збираються провакцинувати половину населення – 1,5 мільйона людей. Зробити це хочуть ще до кінця цього року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *