ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні виявили 481 новий випадок COVID-19

Ольга Денисяка

|

За минулу добу, 12 липня, в Україні виявили 481 новий випадок COVID-19. При цьому зафіксували 36 летальних випадків, а одужали від коронавірусної хвороби 750 осіб. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Міністерство охорони здоров’я України.

Найбільше підтверджених випадків зареєстрували у м. Київ (142), Донецькій (53), Одеській (49), Луганській (28) та Харківській (23) областях.

За минулу добу протестовано:  методом ПЛР – 20 909 осіб,  методом ІФА – 9 783 особи,  експрес-тестами – 10 428 осіб.

За весь час пандемії в Україні коронавірус виявили у 2 241 698 осіб, із них одужали 2 178 279 осіб, померли 52 640 осіб.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Нагадаємо, наприкінці квітня Україна вийшла із третьої хвилі коронавірусу. Незважаючи на те, що у МОЗ прогнозували новий спалах ще після Великодня, ситуація стабілізувалась і рівень захворюваності дотепер суттєво не росте.

Станом на початок червня вся територія України перейшла у «зелену» covid-зону, де діють найслабші карантинні обмеження. А нещодавно держава увійшла ще й у «зелену» зону за критеріями ЄС, адже показники захворюваності сягли найменшої позначки за весь рік.

Відтак Україні також значно послабили карантин. Йдеться про скасування часових обмежень для закладів харчування, а також дозвіл на в’їзд іноземців.

Однак через новий штам «Дельта», який є вдвічі заразнішим і несе більшу загрозу здоров’ю, Україна обмежила в’їзд людей із чотирьох країн, де циркулює штам «Дельта». Особливу увагу приділятимуть РФ. Загалом в РНБО кажуть, що цей штам може потрапити в державу щонайменше зі сімох країн.

Нещодавно в Україні зафіксували перші випадки зараження штамом «Дельта». Його діагностували у 66-річної жінки та 16-річної дівчини, які приїхали з Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *