ОСТАННІ НОВИНИ

Україна виходить з третьої хвилі covid, – Степанов

Ольга Денисяка

|

Україна розпочала поступовий вихід з третьої хвилі коронавірусної хвороби. Про це під час брифінгу 27 квітня заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передає Львівський портал.

«Наша країна почала поступовий вихід із третьої хвилі коронавірусної хвороби. Про це свідчать основні епідеміологічні показники та маркери. У порівнянні минулого і позаминулого тижня кількість тих, хто захворів зменшилася з майже 92 до 77 тисяч людей. Також кількість госпіталізованих людей за тиждень у порівнянні з позаминулим тижнем зменшилася на майже 3 400 осіб», – повідомив Степанов.

За його словами, зменшилась кількість нових випадків та госпіталізацій. Відтак міністр запевняє про стабілізацію ситуації з covid.

«Все це говорить про те, що ситуація стабілізується. Ми пройшли цей надважкий період третьої хвилі», – додав він.

Нагадаємо, ще на початку березня в уряді заявили, що в Україні почалась третя хвиля Covid-19. Її пов’язували з британським штамом коронавірусу, який активно поширився по всій Україні. У МОЗ кажуть, що він є більш агресивним і крім органів дихання, вражає печінку, нирки та центральну нервову систему. Детальніше про те, чому цей вид Covid-19 є більш небезпечним, читайте за цим посиланням.

Нещодавно міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна пережила пік третьої хвилі коронавірусу, але у низці областей, зокрема й на Львівщині, ситуація й надалі надскладна.

На Великдень в Україні має діяти «особливий режим», громадян закликають обмежити фізичні контакти й уникати скупчень людей. Натомість вводити додаткові обмеження на свята не планують. Водночас у МОЗ кажуть, що через кілька тижнів після свят в країні може бути новий спалах Covid-19.

Додамо, що за останніми офіційними даними коронавірусом перехворіло 5% населення України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *