ОСТАННІ НОВИНИ

В РНБО назвали країни, з яких в Україну може потрапити штам «Дельта»

Наталя Дуляба

|

Новий штам коронавірусу «Дельта», який є небезпечнішим від інших, в Україну може потрапити щонайменше зі сімох країн, в тому числі з Росії та Польщі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Ради нацбезпеки і оборони.

В РНБО кажуть, що циркуляцію штаму Covid-19 «Дельта» зафіксували вже у 92 країнах. Втім в Україну він може потрапити з Індії, Великобританії, Португалії, а також із Польщі, Румунії, Словаччини та Росії.

«Ситуація, що склалася, зумовлює необхідність запровадження додаткових ефективних протиепідемічних заходів з метою попередження поширення нового штаму «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2 територією України, прискорення темпів вакцинації та забезпечення її доступності, особливо для уразливих до Covid-19 верств населення – осіб віком 60+», – йдеться у повідомленні.

Також у РНБО порушили питання щодо вдосконалення вітчизняних протоколів лікування та введення додаткових протиепідемічних заходів для запобігання поширенню «Дельти».

За даними Національної академії наук України, штам «Дельта» у 1,6 раза заразніший, у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 раза частіше – до реанімації. Цей штам раніше називали «індійським», ВООЗ каже, що його виявили вже у 92 країнах світу.

Нещодавно в Україні виявили перші випадки зараження штамом «Дельта». Його діагностували у 66-річної жінки та 16-річної дівчини, які приїхали з Росії.

Відтак Україна розглядає можливість обмежити в’їзд людей із країн, де циркулює штам «Дельта».

Як повідомляв Львівський портал, цей штам зараз домінує серед хворих в Росії. Учені Національної академії наук навіть попереджають, що через спалах в Росії нова хвиля Covid-19 в Україні може розпочатися ще до початку осені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *