ОСТАННІ НОВИНИ

Змінили підрядника: сміттєпереробний завод у Львові збудують поляки

Олена Карп'юк

|

Європейський банк реконструкції і розвитку вирішив, що будівництвом сміттєпереробного комплексу на вул. Пластовій, 13 займеться польська фірма Control Process S.A., хоча раніше у тендері перемогла інша компанія. Про це під час звіту на сесії Львівської міськради 8 липня розповів міський голова Андрій Садовий, пишуть Варіанти.

Так, переможцем міжнародного тендеру на будівництво львівського сміттєпереробного комплексу визнали польське підприємство Control Process S.A. ЛКП «Зелене місто» вже підписало з ним договір.

«За останнім рішенням Європейського банку реконструкції і розвитку право підписати угоду отримала польська компанія Control Process S.A.», – наголосив Андрій Садовий.

Зазначимо, що у жовтні 2020 року ЄБРР вже визначив переможця міжнародного тендеру на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові. Ним став консорціум компаній WTT Netherlands BV – Axis Industries UAB (Нідерланди, Литва).

Сам тендер оголосили ще у 2018 році, всі процедури тривали два роки. Зводити сміттєвий комплекс на вул. Пластовій спочатку зголосилися 12 компаній, згодом цей список зменшився вже до 5 фірм. Потім свої технічні пропозиції щодо будівництва надіслали чотири учасники тендеру, з-поміж яких і обирали переможця.

На будівництво сміттєпереробного комплексу і рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища ЄБРР дає Львову 35 млн євро кредиту.

Як писав Львівський портал, міський голова Львова Андрій Садовий щоразу називає різні дати старту будівництва сміттєпереробного заводу: спочатку його мали розпочати з 2019 року, потім мер відтермінував цей процес до осені 2019-го, дещо згодом – ще до кінця 2020-го.

Тепер у мерії заявили, будівництво має розпочатися влітку 2021-го, однак цього так і не сталося. На всі будівельні роботи передбачили два роки (з моменту підписання договору з підрядником).

Водночас львів’яни, які житимуть по сусідству з майбутнім сміттєвим заводом, роками судяться з мерією, що також впливає на дату старту будівництва. Наприкінці 2020 року суд врешті поставив крапку і розблокував процес.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *