ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні – 541 новий випадок коронавірусу

Ольга Денисяка

|

За минулу добу, 5 липня, в Україні виявили 541 випадок коронавірусу. Водночас 266 пацієнтів 1 086 пацієнтів одужали, а 20 – померли від ускладнень. Про це Львівському порталу повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

Лабораторії зробили 40 517 тестувань на коронавірус: методом ПЛР – 20 151, методом ІФА – 8 271. Також зробили 12 095 експрес-тестів на антиген до вірусу. Загалом у країні провели майже 11 мільйонів ПЛР-тестувань.

Найбільше нових випадків виявили в Києві (197), Одеській (52), Київській (37), Луганській (25) та Дніпропетровській (24) областях.

Від початку пандемії в Україні зафіксували понад 2,2 млн випадків зараження коронавірусом. З них більш як 52 тисячі людей померли від ускладнень захворювання, а понад 2,1 млн – одужали.

Нагадаємо, наприкінці квітня Україна вийшла із третьої хвилі коронавірусу. Незважаючи на те, що у МОЗ прогнозували новий спалах ще після Великодня, ситуація стабілізувалась і рівень захворюваності дотепер суттєво не росте.

Станом на початок червня вся територія України перейшла у «зелену» covid-зону, де діють найслабші карантинні обмеження. А нещодавно держава увійшла ще й у «зелену» зону за критеріями ЄС, адже показники захворюваності сягли найменшої позначки за весь рік.

В Україні також значно послабили карантин. Йдеться про скасування часових обмежень для закладів харчування, а також дозвіл на в’їзд іноземців.

Однак новий штам «Дельта», який є вдвічі заразнішим і несе більшу загрозу здоров’ю, може призвести знову до посилення карантину в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *