ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщину прибула вакцина AstraZeneca для другого щеплення

Юлія Осим

|

На Львівщину прибула чергова партія вакцини проти коронавірусу AstraZeneca. Препарат використають для отримання другого щеплення осіб, які вже були вакциновані першою дозою цієї ж вакцини. Про це повідомили у пресслужбі Львівської облдержадміністрації, передає Львівський портал.

На Львівщину доставили вакцину AstraZeneca у кількості 60 100 доз. За словами регіонального координатора з питань вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області Олега Когута, ця партія буде використана лише для вакцинації осіб, які отримали перше щеплення цією ж вакциною.

Проводитись вакцинація буде у визначений термін, тобто, на 12 тиждень після першої введеної дози. Зокрема, людям, у яких наближається термін вакцинуватися другою дозою, зателефонують та запросять до пункту щеплення.

Раніше у ЛОДА повідомляли про те, що область очікує отримати чергову партію вакцини AstraZeneca.

Зазначимо, covid-щеплення на Львівщині роблять трьома зареєстрованими та дозволеними в Україні вакцинами: американською Pfizer, китайською CoronaVac, індійською Covishield (Oxford-Astra Zeneca) та Astra Zeneca-SKBio (Південна Корея). Останні дві є ідентичні за складом і технологією виготовлення, тому є взаємозамінними.

У Львівській ОДА кажуть, що у жодної людини не виявили важких побічних реакцій після вакцинації. Загалом проти коронавірусу на Львівщині збираються провакцинувати половину населення, а це – 1,5 мільйона людей.

Нагадаємо, вакцинацію проводять у майже двох сотнях спеціально облаштованих пунктах щепленя. Втім нещодавно на «Арені Львів» запрацював окремий Центр вакцинації. Щеплення тут щовихідних роблять усім, хто записався через «Дію».

Протягом двох днів тут зазвичай вакцинують більше тисячі людей. Найближчим часом цей Центр вакцинації збираються розширити, аби медики могли робити ще більше covid-щеплень.

Також ще два центри вакцинації проти коронавірусу у Львові хочуть відкрити у Центрі Довженка, що на Сихові, та в ТРЦ Forum Lviv. Окрім того, такі ж центри вакцинації планують відкрити у чотирьох містах Львівщини– у Дрогобичі, Трускавці, Стрию та Червонограді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *