ОСТАННІ НОВИНИ

Венедіктова заявила, депутат Козак перебуває не в Білорусі

Вероніка Рой

|

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що підозрюваний у державній зраді народний депутат від «ОПЗЖ» Тарас Козак не перебуває в Білорусі на лікування, про що раніше сказав його друг, також фігурант кримінального провадження, Віктор Медведчук. Про це вона заявила в ефірі «Україна 24», передає УП.

«Пан Медведчук казав, що він (Тарас Козак, – ред.) перебуває на лікарняному чи десь там лікується в Білорусі. В нас оперативна інформація інша», – сказала Венедіктова.

Деталі місцезнаходження Козака генеральна прокурорка не змогла повідомити через свою посаду та вимоги законодавства.

Нагадаємо, 11 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що підписала підозру в держзраді куму Путіна голові політради партії «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку, а також нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку.

19 травня Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання народного депутата України Тараса Козака.

Згодом ЗМІ повідомили, що Тарас Козак залишив Україну 24 лютого літаком, яким користується Микола Воробей – білоруський олігарх, проти якого через наближеність до режиму Олександра Лукашенка Європейський союз запровадив санкції у зв’язку із фальсифікаціями президентських виборів у Білорусі 2020 року.

Як повідомляв Львівський портал, проти нардепа від «ОПЗЖ» та кума Путіна  Віктора Медведчука ввели санкції. Зокрема, в ніч на 3 лютого 2021 року в Україні заблокували канали Медведчука і Козака. Влітку 2019 року уродженець Львова Тарас Козак, який є близьким другом і бізнес-партнером кума Путіна Віктора Медведчукакупив весь медіахолдинг ZIK: канал ZIK, компанії «Міст ТБ» і «ТРК «Нові комунікації».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *