ОСТАННІ НОВИНИ

Новий офіс для львівської поліції збудують за 84 млн

Ольга Денисяка

|

Головне управління Національної поліції у Львівській області підписало договір з ТОВ «Фірма «Інтербуд» на будівництво адміністративного центру швидкого реагування вартістю 83,52 млн грн, про це свідчать дані у системі Prozorro.

Слід зазначити, що будівлю на вулиці Стрийській біля автовокзалу у Львові почали будувати ще у 2013 році. Тоді вона мала призначатися для тогочасної міліції.  Але у 2014 будівництво офісу призупинили. Після реформування поліції у цій будівлі вирішили розташувати адміністративний центр швидкого реагування поліції.

Тендер на будівництво адміністративного центру швидкого реагування поліції на вул. Стрийській, 105 Нацполіція у Львівській області оголосила 5 січня. Очікувана вартість робіт становила 86 млн грн. Переможцем обрали ТОВ «Фірма «Інтербуд», що запропонувала звести адміністративний центр за 83,52 млн грн.

Як повідомляють Наші.Гроші, керівником львівського ТОВ «Фірма «Інтербуд» є Ростислав Бурак, кінцевими бенефіціарними власниками є Андрій Демус та Олексій Гайда. Також серед засновників – Володимир Кордупель, Ігор Костюк, Богдан Парнета та Андрій Пенцак.

«Усі ці люди, окрім Ігоря Костюка, а також їхні родичі, є членами партії «Варта» Ігоря Зінкевича. На сайті партії із 21 людини з виборчого списку одинадцять – це керівники та засновники фірми «Інтербуд» та їхні родичі», – зазначають журналісти.

Водночас співзасновник партії «Варта», депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич заявив, що керівники фірми, яка виграла тендер, не є членами партії.

«Жодна із названих осіб не є партійцем «ВАРТИ». Так, вони балотувалися від партії на місцевих виборах-2020 в одній із місцевих громад. Втім депутатами не стали», – написав Ігор Зінкевич у Facebook.

На тендер початково подалося сім компаній і «Фірма «Інтербуд» за результатами аукціону була передостанньою. Але Замовник після торгів відхилив п’ять учасників з більш економічно вигідними пропозиціями.

Найменшу ціну пропонувало львівське ПП «Спецбуд-Захід» – на 12% нижче очікуваної вартості. Нацполіція відхилила його пропозицію через те, що компанія при складанні локального кошторису не відобразила вказані там машини та механізми у однойменній довідці, а також надала календарний графік виконання робіт не у відповідності до ДБН.

Компанія звернулася до Антимонопольного комітету, та адміністративна колегія вказала, що в ТД не було чіткої вимоги обов’язкової відповідності техніки у довідці й кошторисах, а також прописаного вигляду календарного графіку. АМКУ визнав, що по цих двох підставах Замовник відхилив компанію неправомірно.

Однак АМКУ залишив у силі третю підставу відхилення. У тендерній документації була вказана така вимога стосовно листа-згоди на обробку персональних даних.

Варто зазначити, що інші учасники аукціону також зверталися до комітету через порушення під визначення переможця, проте АМКУ відхилив звернення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *